Kako silni inspektori ne mogu riješiti slušaj “Almira Raščića”?

Iako je do sada privođeno nekoliko osoba, za sada konkretnih pomaka u istrazi, kako saznajemo, nema

Ko je i zbog čega početkom ove godine ubio bivšeg fudbalera iz Goražda Almira Raščića, nepoznanica je i do danas. Za ubicom ili više njih i dalje tragaju policijske agencije, a na istrazi intenzivno radi Tužilaštvo Bosanskopodrinjskog kantona koje je prekvalifikovalo krivično djelo iz pokušaja ubistva u ubistvo.

Raščić je, podsjetimo, teško ranjen u napadu 13. januara ove godine, kada je ispred zgrade u kojoj je živio, dok se kretao prema automobilu na parkingu, upucan u glavu.

O cijelom slučaju se veoma malo zna. Ono do čega su istražitelji do sada došli jeste to da je Raščić upucan iz pištolja tetejac, što je utvrđeno vještačenjem nakon što su pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra.

Špekuliše se da je obdukcija tijela pokazala određene tragove koji aludiraju da je ubica Raščića mogao imati i pomagače, ali takve informacije niko još nije potvrdio.

Almir Raščić, kojem je pucano u glavu, danima je nakon teškog ranjavanja bio u komi da bi deset dana poslije 23. januara preminuo na KCUS-u.

Almir je igračku seniorsku karijeru počeo u Željezničaru, a 2007. je prešao u Zadar. Potom u Velež, a nakon samo pola godine postaje član Olimpika. Iz sarajevskih vukova je u avgustu 2009. prešao u Goražde, a nakon toga je do 2015. godine dva puta prelazio u Azot, pa se vraćao u Goražde. Bio je član i ekipe Orašja piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79