Kalabuhov: NATO će vas zaje*ati, Rusija će vas spasiti

Ruski ambasador Igor Kalabuhov bio je gost u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem.

Govorio je, između ostalog, o ulasku BiH u NATO.

“Možete sa mnom pričati grubo i bahato, ali molim vas ne upadajte u NATO. Naravno, imate slobodu članicom postati, ali oni će svejedno vas… Ne slušajte insinuacije, sve to prazne su zaj**ancije. Možete o bilo čemu se oglasiti, ali će samo Rusija vas spasiti. Ovo sam napisao za vas”, rekao je Kalabuhov.

On je poručio da je NATO ekonomski instrument SAD.

“Putin je rekao da ima stvari koje se moraju riješiti suverenitetom. Svaka država pravi svoju odluku i mora računti kako će se to odnositi na njenu sigurnost. Vi morate imati svoju suverenu odluku o pristupanju NATO-u. NATO je postao naš oponent, svako ko se pridruži NATO-u mora pratiti njegovu politiku. NATO gledamo kao potencijalnog neprijatelja”, kazao je.

“Ko će odlučivati o ulasku BiH u NATO ako ne Rusija? SAD? Murphy je rekao da će ubrzati put BiH u EU. Šta to znači? Da su oni gazde EU? Rusija ima puno mogućnosti, vidite koliko se u BiH uči ruski. Neću da odgovaram ambasadoru Murphyju preko medija. Indirektno može, ali direktno ne”, kazao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79