Kalesijski političar: “Otišlo je predaleko! Neka se održi Šejlin koncert ali bez incidenta”

Kalesijski političar: “Otišlo je predaleko! Neka se održi Šejlin koncert ali bez incidenta”


Danima se u medijima ali i na Facebook-u raspravlja da li pjevačica Šejla Zonić treba da održi planirani koncert u Kalesiji a raspravu oko toga pokrenuo je NiP-ov političar Admir Karić.

Ovom političaru zasmetalo je to što je pjevačica napisala da će koncert biti na trgu a ne na Trgu šehida u Kalesiji.

O svemu se oglasio i suprug pjevačice Šejle Zonić.

Suprug Šejle Zonić odgovorio političaru NiP-a: “U Kalesiju dolazi Šejla a ne njena mentorica”

Kao tačnu na diskusiju postavio je NiP-ov političar koji je danas izjavio da da želi da se održi koncert ali bez incidenta.

𝐒𝐭𝐨𝐣𝐢𝐦 𝐢𝐳𝐚 𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐡 𝐬𝐭𝐚𝐯𝐨𝐯𝐚, 𝐀𝐋𝐈 𝐒̌𝐞𝐣𝐥𝐚 𝐦𝐨𝐫𝐚 𝐛𝐢𝐭𝐢 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐧𝐚 𝐮 𝐊𝐚𝐥𝐞𝐬𝐢𝐣𝐢
U vezi sa mojim objavama u vezi koncerta Šejle Zonić u Kalesiji, tačnije mog tematiziranja Trga šehida i drugih tema koje nemaju plaho veze sa dotičnom (ili imaju u manjoj mjeri) – želim da istaknem nekoliko stvari…

◾️Apsolutno stojim iza svojih javno iznešenih stavova! Ne povlačim ništa od onoga što sam kazao, jer se radi o stavu iznesenom na principima i životnim vrijednostima za koje se zalažem, i koje sam spreman braniti na mnogo većem levelu nego sam bio izložen proteklih par dana.

Moram priznati da nisam očekivao toliku medijsku “pažnju”. Mnogo bolje, pa čak pismenije i analitički dublje, pa čak i “agresivnije” stavove sam čuo i vidio/čitao.

NiP-ov političar bi zabranio koncert Šejle Zonić u Kalesiji

Moj osvrt je, haman (a sve sam ubjeđeniji u to), interesantan jer sam politički aktivna osoba – izabrani vijećnik u OV, ali, haman i to, zbog stranke u kojoj sam.
Komentare koje sam čitao su, u velikoj mjeri, zastrašujući. Na moj račun i račun moje Kalesije.

Oni koji, kao, su širokih pogleda i shvatanja – su kroz komentare pokazaki koliko su ustvari uski i ograničeni. Od toga “gdje si bio u ratu” (a isti sam dočekao sa 4-5 godina), pa do: idiot, krkan, seljak, seljačina, vidi mu glave, “ma čim to ima bradu” …
Generalno, i mediji su uticali (naslovima pogotovo) da se ja stavim u kontekst nasilnog političara, vjerskog fanatika.

Uz komentare – šta drugo očekivati od Kalesije i Kalesijaca, itd itd.
Bilo je i koment podrške. Manji broj. Jer, generalno, oni koji misle drugačije od “mase” su obično na marginama društva – a i u ovom slučaju vidim – svojevoljno!
Brane mene kojekakvi, ali privatnim porukama (nemojte, Bogati, da ko vidi i čuje, pa može vam šta reći).

⚫️Dolazim do teme i “naslova” ove objave (a moradoh ovo iznad napisat, prije svega da neko ne misli da povlačim svoj stav; mada, da se rezumijemo, uz argumente se može i stav promjeniti… ali nisam ih dobio. Više sam nekako podebljao svoj stav!):
POZIVAM SVE DA KONCERT ŠEJLE ZONIĆ U KALESIJI PROĐE BEZ INCIDENATA!
Molim vas!

Svi oni koji dijele drugačije mišljenje od onih koji će doći na zakazani koncert, imaćemo mnoštovo prilika da pokažemo i dokažemo svoje stavove. Recimo, obećan mi je okrugli stol na temu/e koje sam potencirao u prerhodnim objavama, pa evo – to je jedna od prilika da pokažeml da(li) drugačije mislimo.

Biće i drugih kulturnih (i zabavnih, svakako) sadržaja u Kalesiji – pa vidićemo koliko smo to aktivni na tim poljima. Tuđe stavove i postupke, pa makar mislili da nisu OK, ne smijemo tek-tako satanizirati…

Otišlo je predaleko!

Komentare tipa: “gađat ćemo Šejlu jajima”, “prekinut ćemo koncert” i slično –
NE PODRŽAVAM. Naprotiv – osuđujem ih!
Čak ne želim da neko zviždi na koncertu, a kamoli da fizički nasrne na bilo koga. Saznadoh da su neki, već zabrinuri, već kontaktirali policijske organe… Kao, trebalo bi biti i veće osiguranje i slično.

Nemojte nam to raditi.Poslaćemo ružnu sliku o Kalesiji! Ne želim ni da Šejla bude ugrožena. Možda je kasno da govorim o njenim osjećanjima – ali ne želim da se osjeća ni ugroženo.
Želim da dođe ranije do Kalesije, da popije kahvu u Kalesiji, i da joj mogu prići svi oni koji je vole.

Da koncert prođe u najboljem redu.
❗️To je moja želja u interesu Kalesije, i generalno u interesu javnosti.
‼️A privatne želje bih zadržao za sebe.

Da, i ja bih volio da u Kalesiji, na TRGU ŠEHIDA, usred neke pjesme usklikne: “raskidam ugovor za ZG i javno se ograđujem od Cece”.

Ali budimo realni, neće se to dogoditi.
A, usputno, da me pitate – da li bih prije otkazao Šejlin koncert ili iskorijenio korupciju i kriminal u Kalesiji – prije bih ovo drugo.
Svako dobro vam/nam želim.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija