Kantonalni zastupnici se ozbiljno bave Predsjedništvom BiH: Iz SDP-a odgovorili NiP-u

Kantonalni zastupnici u Sarajevu evidentno ozbiljno prate razvoj situacije u potrazi za idealnim kandidatom za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Krajem prošle sedmice čelnik Naroda i pravde Elmedin Konaković je kazao da će Trojka uskoro saopćiti da li će imati zajedničkog kandidata, a onda ako bude dogovora objelodaniti i ime tog kandidata.Kako nezvanično saznajemo najveće šanse i najveći pregovori se vode da to bude Denis Bećirović iz SDP-a, ali ambicije ne krije ni predsjednik te stranke Nermin Nikšić.

NiP-u i Našoj stranci je vjerovatno prihvatljivije da podrže Bećirovića, međutim taj proces nije jednostavan jer za sobom povlači i neka unutarstranačka pitanja s obzirom da SDP očekuje proces izbora novog predsjednika. A kandidatura za Predsjedništvo će odrediti mnogo toga.

Zastupnik NiP-a u Skupštini KS
Zastupnik NiP-a u Skupštini KS

Nakon što je sinoć zastupnik NiP-a Vedran Jakupović istakao da njegova stranka nije spremna niti će podržati Nikšića, danas je stigao odgovor od još jednog kantonalnog zastupnika, Samira Suljevića iz SDP-a.

Zastupnik SDP-a u Skupštini KS
Zastupnik SDP-a u Skupštini KS

“Nismo spremni podržati bivšeg Zelenog. Kao najjača opoziciona stranka u FBiH samo SDP može dati zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH”, napisao je Suljević očito odgovarajući Jakupoviću.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79