Kapidžić: Da bi bili ekspert u KS, potrebno je da popljujete SDA, a za funkciju treba diploma DIF-a

Donedavni ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) Faruk Kapidžić prokomentirao je na društvenim mrežama aktuelnu praksu dodjeljivanja statusa “eksperata” ministrima i pojedinim zvaničnicima u KS.

Kapidžić je javnosti ponudio recept na osnovu kojeg se dobija status “eksperta”, ali i funkcija u kantonalnoj vlasti.

– Da bi bili ekspert u KS, potrebno je samo da na TV-u dobro popljujete SDA i prezime Izetbegović. A ako hocete još i da obavljate neku funkciju, e onda vam treba i diploma DIF-a – napisao je Kapidžić.

U novoimenovanoj Vladi KS, za koju skupštinska većina tvrdi da je sastavljena od stručnjaka u resorima koje pokrivaju, dominiraju ministri sa završenim Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja, u javnosti poznatijim i kao DIF.

Tako, primjera radi, poziciju ministra privrede KS obnaša ministar sa diplomom DIF-a, kojeg je njegov stranački šef Elmedin Konaković javnosti predstavio kao stručnjaka u resoru kojeg bi trebao voditi u naredne dvije godine prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79