Kapidžić: Od Bakira I. ste napravili čudovište. Je li vas strah ako ostane još četiri godine predsjednik SDA?

Gost emisije Špica TVSA bio je Faruk Kapidžić, zastupnik u Skupštini KS, gdje je govorio o hapšenjma, pretresima te odlasku kadrova SDA.

Kada je riječ o aktualnim dešavanjima s hapšenjima političkih lica koja se dovode u vezu sa više krivičnih djela, između ostalog sa – zloupotrebom položaja, nesavjesnim radom u službi, krivotvorenjem službenih isprava, davanjem dara i drugih oblika koristi, Kapidžić ističe kako su hapšenja trebala biti davno, ali i kako zna zašto su baš sad.

Kako kaže, “Niko normalan nije protiv toga da se kriminal istraži, ali ako je jednostrano, djelimična pravda je veća nepravda”, aludirajući na pokrenute istrage protiv lica iz kadra SDA, a na nedostatak pokrenutih istraga protiv službenih i političkih lica drugih stranaka.

-“Ako uzmemo da je ovo neki oblik okupacije, ona počinje izdajom, a završava pobunom, mi smo onda na pola puta”, izjavio je Kapidžić ističući kako je svaki kriminal jednak, a na pitanje zašto on nikog nije procesuirao dok je bio na poziciji, rekao je: “Smijenili su me kad sam krenuo da procesuiram”.

Osim toga, osvrnuo se i na istupanje Alme Čolo iz Stranke demokratske akcije te iskritikovao način na koji je to učinila, dodajući kada se istupa iz stranke ne zovu se televizije.

Za vrijeme svog gostovanja komentarisao je i mandat Abdulaha Skake kao bivšeg gradonačelnika Sarajeva, ističući njegov doprinos društvenoj infrastrukturi.

U jednom momentu ga je voditeljica pitala treba li Bakir Izetbegović ostati predsjednik SDA ili da na njegovom mjestu bude Šemsudin Mehmedović, Kapidžić je prvo izbjegavao dati odgovor, a onda rekao:

“Je li vas strah da Bakir Izetbegović ostane još četiri godine predsjednik SDA?

Ne vidim političku figuru iza koje bi stao ni moralno, ni po poštenju… Vi ste od Bakira Izetbegovića napravili čudovište, međutim, čudovišta su bila na donjim nivoima, a mnoga su otišla iz SDA.

Ako bude Mehmedović ili bilo ko drugi, ja ću izać’, rekao je Kapidžić.

Voditeljica ga je pitala ko je od Bakira Izetbegovića napravio čudovište, na šta je on odgovorio – mediji.

“Televizija, a TVSA je jedna od medijskih kuća koja je napravila medijski mrak. Bio sam ministar prostornog uređenja, pa član instutucije na državnom nivou, zastupnik Skupštine Kantona Sarajevo, a niti jednom nisam zovnut u emisiju “Polis” od 50 minuta. I još veći problem, jer nisam ja bitan, niko od SDA nije dobio emisiju “Polis” od 50 minuta. Niko.”, rekao je Kapidžić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79