Kapidžić (SDA): “Podizanjem ruke sa puškom u istoj, pozdravio sam Aljošu Čamparu u Njemačkoj i Senada Hadžifejzovića u podrumu RTV doma”

Povodom obilježavanja 15. aprila, dana Armije Bosne i Hercegovine, aktivni član SDA stranke Faruk Kapidžić objavio je ratni video sa Treskavice u kojem on sa puškom u ruci, pozdravlja kamermana.

Nakon objave video klipa, poslao je poruku i Senadu Hadžifejzoviću i Aljoši Čampari. Prenosimo je u cijelosti.

Tog oktobra 1994. godine nakon pada Hojte, osvajanja Borikovca i izlaska na Đevigrad preko puta Đokinog tornja na Treskavici, u kameru koja je snimala kolonu Druge brdske brigade, podizanjem ruke sa puškom u istoj, pozdravio sam Aljošu Čamparu u Njemačkoj i Senada Hadžifejzovića u podrumu RTV doma, a sve za dan Armije BiH 2023 godine.

Tada sam znao za šta i protiv koga se borim. To znam i sada. I tada sam imao izbora. I sada imam izbora. I tada sam izabrao da budem, po Aljoši i Senadu, sa ostalim „trezorašima“ u „trezoru“, a i sada sam izabrao da budem, opet po Aljoši i Senadu, „propali arhitekta, pijanac, kockar, bot, skot itd“.

Zato čestitam 15. april 2023 godine – Dan Armije BiH, najčasnije i najhrabrije armije koja je Bosnom i Hercegovinom hodala, a hodamo i danas na istom putu…
Faruk Kapidžić dia

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79