Karadžičeva kćerka zakuhala odnose unutar SDS-a, Mektić joj odgovorio na svoj način!

Nakon što je na društvenim mrežama izbio žestok sukob između ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine i člana SDS-a Dragana Mektića sa stranačkim kolegom sa Sokoca Milovanom-Cickom Bjelicom, sukobi su se dodatno rasplamsali.

Naime, Dodikov javni servis RTRS na svojoj je web stranici donio naslov u kojem stoji kako je „funkcioner SDS-a Sonja Karadžić Јovičević izjavila da Dragan Mektić i Nebojša Vukanović iznose lične, a ne stavove SDS-a o patrijarhu srpskom Irineju“, piše „Slobodna Bosna“.

Podsjetimo, Sonja Karadžić-Jovićević je kazala kako ne misli da su im stavovi primjereni, iako su lični, piše „Slobodna Bosna“.

SDS je kao državotvorna stranka vratila Srpskoj pravoslavnoj crkvi zasluženo mjesto i značaj nakon 45 godina u kome je Crkva imala podređen položaj u odnosu na ostale vjerske zajednice – rekla je Karadžićeva kćerka, te dodala kako je „SDS vratio vjerunauk u škole i običaje u srpske porodice“.

Sonja Karadžić-Jovićević je još kazala kako odluke patrijarha može komentirati Sinod SPC-a, pa tek onda ostali da se, eventualno, usude da iznesu neko mišljenje koje bi i tada moralo biti sa velikim oprezom, prenosi Hayat.

Na naslov RTRS-a žestoko je reagirao Dragan Mektić, podsjetivši kako RTRS opet širi laži i neistine.

Skrećem pažnju RTRS-u da ne obmanjuje i ne laže građane, ona nikada nije bila funkcioner, a kamoli visoki funkcioner SDS-a“, poručio je Mektić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79