Karamarko o Pupovcu: Sramim se što je član vladajuće koalicije bio na derneku u Banjaluci

Tomislav Karamarko komentirao je odlazak Milorada Pupovca na obljetnicu formiranja Republike Srpske koja je obilježena prije dva dana u Banjoj Luci.

Karamarko kaže kako se srami što se tamo pojavio netko iz hrvatske vlasti. Osim Pupovca, Karamarko je prozvao i Dragana Čovića, šefa HDZ-a BiH.

“Deveti siječnja – dan takozvane Republike Srpske – proslavljen je jučer u Banjoj Luci. Okrugla 30. godišnjica bila je prigoda za okupljanje svih povijesnih “giganata” uključenih u novu iluziju i obmanu vlastitog srpskog naroda pod nazivom “srpski svet”. A ta tzv. Republika Srpska je sjeveroistočni dio Bosne i Hercegovine u kojem je počinjen genocid i iz kojeg su etnički očišćeni Hrvati i Bošnjaci. Inače, “srpski svet” je najnoviji derivat i varijacija na temu već prožvakanih i uporno poražavanih koncepata raznih memoranduma i umotvorina SANU-a, Garašanina, Ćosića, Miloševića, Karadžića i sličnih pretendenata na vječnost ili ovjekovječenje na nekakvim zgužvanim novčanicama ili slinom oblijepljenim poštanskim markama”, počinje Karamarko svoju objavu.

“Inače, spomenuta zločinačka bulumenta odgovorna je za magnum crimen nad hrvatskim, bošnjačkim, albanskim pa i vlastitim srpskim narodom. Da je povijest učiteljica života – nikako naučiti. Jer, evo, stasali su nasljednici spomenutih povijesnih luzera, četnikolike kreature u iluziji svojih misija. U svakom slučaju, u Bosni i Hercegovini logika ima malo životnog prostora. Tu ne vrijedi ni ona koju primjenjuje cijeli svijet – neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Jer da je tako, hrvatska politika čvrsto bi se usprotivila bilo kakvom nastojanju razbijanja BiH, izdvajanjem tzv. republike srpske. Riječ je, naravno, o podršci BiH hrvatske političke elite navođenom slonu u staklarnici – Dodiku”, piše Karamarko.

Podsjetio je da je Dragan Čović prisustvovao obilježavanju Dana RS kao i veleposlanik RH u BiH.

Dolazak Pupovca ranije je komentirala i Jadranka Kosor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79