Kartonaža HEM: 21-godišnji Hamza osnovao firmu koja godinu poslije niže uspjehe

Hamza Meštrovac (21) je 2022. godine osnovao Kartonažu HEM s centralnom lokacijom u mjesnoj zajednici Lendići, Jajce. Ova kompanija specijalizirano je za proizvodnju kartonske ambalaže od valovitog kartona.

Ideja za ulazak u ovaj posao razvijala se kroz opuštene razgovore, gdje su Meštrovac i njegovi prijatelji razmišljali o potrebama svog grada i regije. Iako su svjesni izazova tržišta koje dominiraju veće kompanije, vjerovali su da će svojim trudom i kvalitetom proizvoda osvojiti svoje mjesto na tržištu.

Asortiman proizvoda Kartonaže HEM zadovoljava potrebe različitih industrija, uključujući prehrambenu, metalsku, kemijsku i tekstilnu industriju. Odluka o pokretanju vlastitog posla odražava Hamzinu vjeru u uspjeh u vlastitoj domovini, suprotno trendu mladih koji često napuštaju rodna mjesta u potrazi za boljim prilikama.

On smatra da oni koji stječu kapital izvan zemlje trebaju uložiti dio tog kapitala u svoju domovinu, pokazujući određenu odgovornost i ljubav prema državi.

Meštrovac poručuje mladima da vjeruju u sebe, povežu se s istomišljenicima te shvate da ostvarivanje ozbiljne poslovne ideje zahtijeva vrijeme.

Njegova poruka je inspirativna, potičući mlade na inicijativu i vjeru u vlastite mogućnosti.

Hamza se nada da će država i društvo imati više podrške za mlade poduzetnike koji žele doprinijeti izgradnji slobodnog i kritičkog društva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79