Katastrofalno nevrijeme treslo Srbiju treći dan zaredom

Zapadni dio Srbije ponovo je bio na meti neumoljive oluje koja je već treći dan zaredom harala ovim područjem. Oluja je pogodila nekoliko gradova, ostavljajući za sobom razaranje i štetu u poljoprivredi.

Gradovi Čačak, Kraljevo, Leskovac, Aleksinac, Gornji Milanovac i Kruševac doživjeli su snažno nevrijeme, koje je obilovalo krupnim tučama, snažnim vjetrom i intenzivnim padavinama leda. Najviše pažnje privukao je neobičan oblik leda koji je izazvao čuđenje među stanovnicima.

U Čačku, nevrijeme je počelo oko 16 sati, a krupna tuča pogodila je poljoprivredne usjeve, nanoseći veliku štetu. Fotografije na društvenim mrežama prikazuju led neobičnog izgleda koji je podsjećao mnoge na bijeli luk, a neki su ga šaljivo uspoređivali s karfiolom ili plombiranim kutnjacima.

U Leskovcu su padali gradovi veličine jajeta, dok su u Aleksincu snimljeni intenzivni udari leda praćeni snažnim padavinama. U okolici Kruševca, dvorišta su izgledala kao da je pao snijeg zbog velike količine padalina.

Nevrijeme je bilo najavljeno jutros, a narandžasti meteoalarm bio je upaljen i za Bosnu i Hercegovinu. Prethodna dva dana, oluja je nanijela veliku štetu u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, uz žalosne gubitke ljudskih života.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79