Katastrofalno stanje na GP: Dogovor sa Hrvatskom sam na papiru! Ko koga vuče za nos?

Katastrofalno stanje na GP: Dogovor sa Hrvatskom sam na papiru! Ko koga vuče za nos?


Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, zbog potrebe smanjenja gužvi na granicama BiH i ubrzanja prometa kamiona i roba, održali su danas u Sarajevu sastanak sa ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem.

Ali sve što se političari dogovore u teoriji, u praksi se ne primjenjuje.

Portal Crna-Hronika donosi vam eksluzivne fotografije i video klipove sa graničnih prelaza između dvije države.

“U principu situacija je poprilično loša. Vozači čekaju po 3 dana. Trenutna kolona je 40kilometara, a moje kolege su iscrpljene. Najveći problem je odluka Hrvatske da donese odluku da se pravi konvoj kamiona. To uopšte nije humana gesta države Hrvatske prema Bosni i Hercegovini jer je to direktan udar na normalno snadbijevanje robom kompanije u našoj državi. Mi vozimo po cijeloj Evropi i imaju određena pravila koja se moraju poštovati, i sve normalno funkcioniše. Apsurd je da ako se natovari kamion u Hrvatskoj onda ne mora u konvoj, ne čeka 3,4 dana i slobodno vozi.. Logistika se ne smije zaustaviti jer je to kraj, kraj Bosne i Hercegovine. Mi prevozimo prehranu pa čak i kisik za bolnice” – izjavio je Almir Vrčić vlasnik kompanije Valuna.

POGLEDAJ GALERIJU

Na licu mjesta nalazi se i njegov vozač Benjamin Brčić iz Sarajeva koji je izjavio za portal Crna-Hronika da se osjeća dobro al ovo čekanje iscrpljuje.

“Vozim kamion evo već 4 godine. Prošao sam puno graničnih prelaza. Puno gužvi al ovo je katastrofa.”

https://youtu.be/F8jq0mxsf_w

Nakon ljekara, ljudi kojima moramo pokazati posebno poštovanje su svakako vozači kamiona u domaćem i međunarodnim saobraćaju.

Da nije vozača kamiona u ovom periodu pandemije, junaka koji su svoje zdravlje i živote podredili opštem interesu, rafovi naših prodavnica bi bili prazni, kao i rezervoari benzinskih pumpi, apoteke i bolnice bez najbitnijeg zdravstvenog materijala i lijekova.

Pomozimo ovim hrabrim momcima ali i djevojkama da brže stigu na odredište, uputimo im osmijeh i pokažimo bar sada veliko poštovanje za posao koji rade!!!

Kamiondžije junaci doba korone

Direktor Granične policije dogovorio s Hrvatskom: Kamiondžije više neće čekati

Smanjiti gužve na granicama BiH i ubrzati promet kamiona i roba

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija