Katica: Policija nema nerazjašnjenih ubistava; Memić: Policajci su zataškali ubistvo Dženana

U toku drugog nastavka hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na temu sigurnosti diskutovala je i zastupnica Naroda i pravde Arijana Memić.

Memić je imala poruku i primjedbe na rad Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a na početku obraćanja istakla je kako niko od Tužilaštva KS, Kantonalnog suda i Općinskog suda u Sarajevu nije prisutan na sjednici.

“Potvrđena je moja sumnja kakvu sam imala već duže vrijeme, sve ovo čime se vi bavite jesu bitne teme, ali one najbitnije teme iz ugla građana vi potpuno zanemarujete i to radite konstantno. Javna je tajna da je u ovom kantonu možete sve da završite samo ako imate vezu. Ako mi tražite primjer, reći ću samo: Dženan Memić”, poručila je.

Istakla je kako u našoj policiji rade ljudi koji niti u jednoj normalnoj državi ne bi mogli biti na tako bitnim pozicijama.

“Ne pomaže baš ni činjenica da ni kod svake opravdane kritike imamo saopćenje gdje se brani ministar, komesar, policija. Građani su nas birali, a mi smo vas birali”, naglasila je.

Podsjetila je i na izjavu ministra Katice koji je istakao kako policija nema nerazjašnjenih ubistava.

“Podsjećam vas da u policiji i danas rade policajci koji su radili na zataškavanju ubistva mog brata, slučaja koji je za njih završen presudom da je riječ o saobraćajnoj nesreći. Osam godina je od Dženanovog ubistva, a vi i dalje govorite o nekim časnim policajcima, njihovim namjerava i naporima. Objasnite meni, ali i građanima, koja je to logika”, poručila je Katici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79