Kavazović: Neka je stid onih koji Nezima ef. Halilovića optužuju

Sa gnušanjem odbacujem svako poistovjećivanje Nezimef. Halilovića sa radikalizmom bilo koje vrste, napisao je reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović na službenom Facebook profilu, nakon posljednjih napada na Nezima Halilovića Muderrisa.

Reisu-l-ulema je naglasio da je “Nezim ef. Halilović častan član Islamske zajednice i borac Armije Bosne i Hercegovine koji je svojim zalaganjem i borbom doprinio opstanku države u čijim ministarstvima danas rade oni koji ga optužuju za fašizam i radikalizam”.

– Takvih treba da je stid. Sinovi i kćeri Bosne nikada neće zaboraviti herojsku i časnu borbu Nezima Halilovića i njegovih saboraca iz Armije Bosne i Hercegovine bez obzira na vjeru i naciju i neće dozvoliti bilo kakav historijski revizionizam ili prekrajanje historije, kako one iz perioda agresije na našu domovinu, tako i one iz Drugog svjetskog rata – istaknuo je reisu-l-ulema Kavazović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79