Kazna od 20 eura za nepropisno parkiranje pretvorila se u iznos od 14.220 eura

Nakon kontrole prometa njemačka policija sada govori o najskupljem prekršaju u u Bochuma u historiji. Naime, kazna od 20 eura za parkiranje na biciklističkoj stazi brzo se pretvorila u rekordnu kaznu od preko 14.200 eura.

Ogromna kazna pokušat ćemo objasniti na sljedeći način: 57-godišnji vozač kamiona s područja Nürnberga, koji je sa svojim kamionom blokirao biciklističku stazu u Bochumu, uhvaćen je u u prekršaju. Počeo je glasno negodovati i svađati se s policijskim službenicima što je pogoršalo stvari. Policijski službenici odlučili su krenuti u kontrolu vozila i tahografa.

Kada su policajci pobliže pogledali vozilo, uključujući tahograf, otkrili su ne samo različita kršenja brzine, već i gotovo svakodnevna kršenja propisanih vremena vožnje i odmora tokom kontrolnog razdoblja od 28 kalendarskih dana.

Policijski službenici na mjestu unijeli su podatke u računalo i došli do kazne od 14.200 eura. Tu je i dodatnih 20 eura kazne za nepropisno parkiranje!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79