Kazne preko 570.000 KM: Inspekcija za vikend zatekla 158 neprijavljenih radnika

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine i tokom ovog vikenda na širem području FBiH u cilju suzbijanja rada na crno i sive ekonomije provodi brze inspekcijske nadzore.

Kontolama su obuhvaćeni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i pekarsku djelatnost, a u subotu do 22 sati je izvršeno 337 kontola u kojima je prema preliminarnim izvještajima otkriveno 158 neprijavljenih radnika, 34 obveznika koji su radili bez odobrenja za rad, 159 obveznika koji nisu izdavali račune, 29 obveznika koji nisu imali istaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečećen je 51 objekt i izdato je 199 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 573.750 KM.

Konačne rezultate provedenih kontola za vrijeme vikenda PUFBIH će saopćiti u ponedjeljak. PUFBIH će i u narednim danima nastaviti s ovim aktivnostima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim propisima kako se nebi izlagali sankcjjama i nepotrebnim troškovima a PUFBiH nebi primoravali da primjenuje sankcije.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79