KJKP Rad Sarajevo obnovilo vozni park: Na ulicama Sarajeva višenamjensko vozilo

Danas je na adresu KJKP RAD Sarajevo stiglo novo vozilo, obogaćujući njihov vozni park novom funkcionalnošću i mogućnostima.

Ovo vozilo se ističe po tome što može obavljati dvije ključne funkcije: prvenstveno je namijenjeno za pražnjenje kontejnera, dok je druga važna funkcija pranje kontejnera pod visokim pritiskom.

Ova nova nabavka je još jedan korak u nastojanjima KJKP RAD Sarajevo da unaprijedi javnu higijenu i čistoću grada.

– Danas je na našu adresu stiglo novo vozilo, ukupno 21. u zadnje 3 godine, koje predstavlja značajan iskorak u unapređenju našeg voznog parka. S ovim unapređenjem, naš tim će moći brže i efikasnije obavljati svakodnevne zadatke, osiguravajući čistije i zdravije okruženje za sve građane, kazao je direktor KJKP RAD Sarajevo Nijaz Salamović.

Dodao je: “Nastavljamo s modernizacijom našeg voznog parka kako bismo kontinuirano poboljšavali usluge koje pružamo i dodatno doprinosboljoj kvaliteti života u našem gradu”.

Kroz kontinuirano ulaganje u voznog parka, ova javna komunalna ustanova ima za cilj da doprinese čišćem i ljepšem Sarajevu za sve građane, istakli su iz KJKP RAD Sarajevo, naglašavajući važnost zajedničke brige za grad i njegovu čistoću.

KJKP RAD Sarajevo poziva sve građane da nastave brinuti o svom gradu i doprinose očuvanju njegove čistoće. Kroz zajednički trud i odgovornost, Sarajevo će ostati grad koji oduzima dah svojom ljepotom i čistoćom.

Nastavak investicija i unapređenja infrastrukture pokazuje predanost KJKP RAD Sarajevo u pružanju najboljih mogućih usluga svojim građanima, uz očuvanje ljepote i čistoće Sarajeva za buduće generacije.

U proteklom periodu, KJKP RAD Sarajevo je provodio proljetnu akciju čišćenja na području Općina Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad.

Rezultati su bili više nego ohrabrujući – ručno je očišćeno 1.599.610 kvadratnih metara površina, prikupljeno je 124.860 kilograma frakcije i drugog otpada.

Nadalje, mašinski je očišćeno 2.815.561 metara, uz prikupljenih 162.700 kilograma prašine i drugog sitnog otpada.

Osim toga, pranjem 4.946.236 kvadratnih metara površina, uklonjeno je 776.960 kilograma građevinskog, kabastog, zelenog otpada i zemlje s divljih deponija, čime je doprinos očuvanju okoliša bio neupitan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79