Klagenfurt: Bosanac (22) prijavio oca zbog maltretiranja. Kaže da ga je prisilio da radi

Mladić, star 22 godine, prijavio je austrijskoj policiji svog oca jer ga je, prema njegovim tvrdnjama godinama maltretirao i prisiljavao na rad.

Riječ je o porodici iz BiH, koja godinama živi u austrijskom gradu Klagenfurtu. Nakon što je počeo da prijeti i njegovoj djevojci, mladić nije imao drugog izbora nego da ga prijavi.

“Navodno je koristio nasilje, prijetnje i zastrašivanje. Prijavljeni, koji ima 50 godina, već duže vrijeme živi u Klagenfurtu. Pored toga što je maltretirao sina, on mu je davao i lažna obećanja, a sve kako bi ga prisilio da nastavi porodični posao”, prenose austrijski mediji.

Kako stoji u saopštenju policije, ovaj državljanin BiH je nakon prijetnji sinu, počeo da prijeti i njegovoj 24-godišnjoj djevojci, jer je želio da ih razdvoji.

Navodno je čak prijetio i da će je ubiti. Upravo zbog ovih prijetnji odlučili su da se obrate policiji, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79