Klan iz BiH pred sudom u Austriji: Uzgoj marihuane u vrijednosti od 200.000 eura

Pred Regionalnim sudom u Kornojburgu, Austrija, pojavio se 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, optužen za pripadnost narko-klanu koji je uzgojio marihuanu u kućnoj plantaži vrijednoj 200.000 eura.

On je samo jedan od četvorice osumnjičenih koji su privedeni u akciji februara ove godine na području St.Poltena i Gansendorfa. Svi se terete za prodaju kanabisa u Austriji.

Tokom hapšenja u prostorijama koje su iznajmljivali osumnjičeni, pronađena su dva profesionalno opremljena sistema za uzgoj marihuane. U kući su otkrivene stotine stabljika kanabisa i tri kilograma droge, spremne za distribuciju.

Među uhapšenima je i 40-godišnji Hrvat, a posao su vodili državljanin BiH i 45-godišnjak, čiji identitet nije objavljen. Jedini koji je uspio pobjeći je 40-godišnji državljanin Srbije.

Istražitelji su otkrili da je ova grupa proizvela 45 kilograma kanabisa u ovim prostorijama.

Uzimajući u obzir cijenu od 5.000 eura po kilogramu, došli su do ukupne vrijednosti od 200.000 eura.

Također, tokom proizvodnje droge, osumnjičeni su nelegalno koristili električnu energiju, nanoseći kompaniji štetu koja se procjenjuje na šestocifreni iznos.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79