Klanjana dženaza dr. Seadu Jamakosmanoviću

U haremu Alipašine džamije u Sarajevu danas je klanjana dženaza bivšem saborniku Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i priznatom ljekaru dr. Seadu Jamakosmanoviću, koji je na Ahiret preselio 27. novembra u 71. godini.

Dženazu je predvodio reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

“Bio je čovjek koji je bio musliman, ljekar i patriota. Danas ga ispraćamo na bolji svijet i moram kazati da mi nikad nije bilo lakše govoriti o jednom muslimanu i onome što je on bio kao o našem Seadu, jer je Sead bio musliman onako kako to treba biti. U to ime, draga moja braćo, opraštajući se od njega molim Dragog Boga da ga primi u svoj džennet, među svoje dobre robove – kazao je ovom prilikom reisu-l-ulema.

Dr. Jamakosmanović, iako u penziji, tokom ove godine dao je veliki doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa, kojim je nažalost nedavno zaražen.

Proteklih dana njegovo zdravstveno stanje je pogoršano te je hospitaliziran u Respiratornom centru Klinike za plućne bolesti u Tuzli, gdje je i preselio.

Jamakosmanović je svoj radni dio života proveo kao specijalista pulmologije u Klinici za plućne bolesti, a dugi niz godina obnašao i funkciju načelnika ove klinike. Također, osim uspjeha u medicini, ovaj ljekar je obnašao i nekoliko političkih funkcija. Bio je član rukovodstva Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzli, kao i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79