Klanjana dženaza prof. dr. Hasanu Muratoviću

U haremu Alipašine džamije u Sarajevu danas je poslije podne-namaza klanjana dženaza prof. dr. Hasanu Muratoviću.

Muratović je u subotu na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu preminuo usljed posljedica koronavirusa. Muratović se nekoliko dana borio sa ovom bolešću.

Rođen je 1940. godine u Olovu. Muratović je bio rektor i dugogodišnji profesor Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ministar u vladama za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i prvi poslijeratni premijer Vlade Republike Bosne i Hercegovine.

Bio je ambasador Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, član i potpredsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strasbourgu. Bio je dugogodišnji konsultant Instituta za organizaciju i ekonomiku Sarajevo, direktor Instituta za istraživanje i razvoj UPI Sarajevo i predsjednik konsultantske firme “Deloitte” za područje BiH, prenosi Avaz.

Posljednjih godina obavljao je poslove konsultanta, profesora emeritusa Univerziteta u Sarajevu, a radio je i kao povremeni predavač na nekoliko univerziteta.

Iza Muratovića su ostali supruga Mulija i sinovi Faruk i Amir.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79