Klanjana dženaza Zeničanki Ajni Strukan: Ostali su bol i praznina, ali ona će zauvijek živjeti u našim srcima…

U haremu Sultan Ahmedove džamije u Zenici, poznatije kao Čaršijske, danas je poslije ikindija-namaza klanjana dženaza Ajni Strukan (28), mladoj Zeničanki koja je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 9. decembra na Glavnoj gradskoj magistrali dok je prelazila pješački prijelaz.

Uprkos vanljudskim naporima zeničkih ljekara i hitnoj operaciji, nažalost, Strukan je, nakon pet dana, izgubila bitku za život. Na Odjelu intenzivne njege, podlegla je povredama.

Članovi porodice, prijatelji, ali i brojni sugrađani, vidno ožalošćeni, ispratili su nesretnu Zeničanku na vječni put. Usljed ogromne tuge, malo ko je smogao snage da govori o preranom odlasku vedre i nasmijane Zeničanke.

Bila je uvijek vedra, puna života, koji je, nažalost, prerano ugašen. Ostalin su bol i praznina, ali Ajna će zauvijek živjeti u našim srcima… – komentirali su, kroz suze, prijatelji.

Bolnu tišinu ispred džamije prekidali su uzdasi i plač. Niko nije mogao ostati ravnodušan na prerani odlazak Zeničanke.

Nakon dženaze u haremu Sultan Ahmedove džamije, na mezarju Prašnice kod Zenice bit će obavljen ukop, prenosi Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79