Klijenti zatečeni: Zašto je Raiffeisen banka uduplala naknadu za vođenje računa?

Neki od njih revolt su izrazili objavama na društvenim mrežama, te se obratili i medijima, dostavljajući izvode za decembar 2020. i januar 2021. godine za istu uslugu

Raiffeisen banka upozorila građane na moguće prevare preko Vibera i Facebook messengera

Pojedini klijenti Raiffeisen banke početkom februara doživjeli su neprijatno iznenađenje kada im je uvećan iznos naknada za vođenje računa. To je, posljedično, izazvalo nezadovoljstvo korisnika usluga te banke, piše Faktor.

Neki od njih revolt su izrazili objavama na društvenim mrežama, te se obratili i medijima, dostavljajući izvode za decembar 2020. i januar 2021. godine za istu uslugu, a koji dokazuju rast cijena usluge vođenja računa u toj banci. Tako su korisnici za ovu uslugu u decembru plaćali 10 KM, a u januaru čak 19.90 KM.

 

naknada-za-vodjenje-racuna-raiffeisen-bank

 

– Od 01. januara 2021. godine došlo je do izmjene tarife naknada za pravna lica. Klijenti su pravovremeno putem izvoda informisani o izmjeni naknada koje su promjenjiva kategorija, te ovise o promjenama na tržištu – stoji između ostalog u obrazloženju Raiffeisen banke.

Veliki pad zarade Raiffeisen Bank u 2020-toj godinu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79