Klub SDA: Vijeće ministara BiH za 100 dana mandata samo povećalo sebi plate za 600 KM

Javnosti se obratio danas i Klub SDA Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a oni su se ovom prilikom osvrnuli na prvih 100 dana rada Vijeća ministara BiH.

“U programu rada Vijeća ministara za 2023. godinu predviđeno je usvajanje 51 zakona, od čega 31 novog i 20 izmjena i dopuna. U prvih 100 dana, usvojili su dva zakona”, naveli su iz Kluba SDA.

Kako dodaju, „umjesto datih obećanja i predviđenih obaveza, VM BiH je u prvih 100 dana djelovanja povećalo samo sebi plaće za više od 600 KM“.

“Prilikom zemljotresa u Turskoj, VM BiH nije dalo dozvolu spasilačkim timovima da otputuju u Tursku i pomognu spašavanju preživjelih žrtava, već su entieti reagovali, bez saglasnosti Ministarstva sigurnosti BiH”, poručili su.

Poređenja radi, kako je rekao Klub SDA, u prvih 100 dana mandata je bivša ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković boravila u posjetama Njemačkoj, SAD u dva navrata, Briselu, a prisustvovala je sastanku ministara država Višegradske grupe…

“Konaković u javnim istupima tvrdi kako on svojim aktivnostima i susretima mijenja sliku BiH u međunarodnim okvirima i vraća fokus na našu zemlju. Boravio je u prvih 100 dana mandata u Briselu, Turskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj, a prisustvovao je i sigurnoj konferenciji u Njemačkoj i sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana u Rimu…”, zaključili su iz SDA Kluba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79