Klupko se odmotava: Zašto je automobil Adne Helić prije dva dana zapaljen u Visokom?

U mjestu Dvor, općina Visoko, u ranim jutarnjim satima 20. aprila, zapaljen je automobil marke BMW X5.

Kako je objavio Klix.ba, vozilo je u vlasništvu influenserke Adne Helić, koja je uhapšena samo dva dana kasnije.

Prema informacijama iz MUP-a Zeničko-Dobojskog Kantona, dojava o požaru stigla je u 3:50 sati, a požar je lokalizovan u 4:05 sati istog dana. Vozilo je registrirano na vlasnika H. A., koji je, prema Klix.ba, zapravo Adna Helić.

Helić se više puta fotografirala u tom automobilu, koji odgovara opisu iz MUP-a ZDK, a više izvora potvrdilo je da je vozilo pripadalo upravo njoj. Ipak, uzrok požara ostaje nepoznat.

Influenserka Adna Helić, koja je uhapšena zajedno sa još 22 osobe iz Sarajeva, Mostara i Zenice zbog sumnje na organizirani kriminal, puštena je na slobodu danas, nakon što su za nju zatražene mjere zabrane.

Njene odvjetnice Belma Balijagić Džuho i Mersiha Delić potvrdile su za Klix.ba da je Heliću ukinuto zadržavanje u prostorijama MUP-a KS. Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužitelja, Tužilaštvo BiH je zatražilo mjere zabrane za nju i još četiri osobe.

Preostalih 18 osumnjičenih, koji su također uhapšeni u akciji “Black Tie 2”, također su ispitani, ali su za njih zatražene mjere pritvora, a ročište o tim mjerama zakazano je za 14 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79