Ko je pucao kod Vijećnice? Advokat: Harun Osivčić je samo uzeo pištolj muškarcu koji se sam ranio

Jučer je kod sarajevske Vijećnice došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba ranjena.

Policija je saopštila da je lišila slobode Haruna Osivčića (28).

Hitna pomoć je u 5:25 sati obavijestila Policijsku upravu Stari Grad da je jedna osoba u ulici Brodac ranjena upotrebom vatrenog oružja. Ranjen je D.A. rođen 1988. u Sarajevu. Prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na kojem je konstatovano da je u besvjesnom stanju sa povredama opasnim po život, ali da mu je stanje trenutno stabilno. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

Tokom rasvjetljavanja ovog slučaja, u 15:30 sati lišen je slobode O.H. rođen 1994. u Sarajevu, osumnjičen da je počinila krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti”. O lišenju slobode je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, nakon čega je slobode lišena osoba predata u prostorije za zadržavanje slobode lišenih, rečeno je iz MUP-a KS.

U pitanju je Osivčić Harun, a njegov advokat Omar Mehmedbašić je stao u njegovu odbranu i rekao kako je on samo uzeo pištolj od osobe koja se ranila.

– Povrijeđeni je u stabilnom stanju. Osivčić će biti pušten na slobodu jer je utvrđeno da je u pitanju samoranjavanje- kazao je za “Avaz” advokat Mehmedbašić koji zastupa Osivčića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79