Ko su (lažni) budistički monasi na ulicama Sarajeva: Ima ih svuda po Evropi, presreću ljude, uzimaju novac

Obučeni su u karakteristične narandžaste odore, obrijane glave, građanima nude sitne “darove”, a zauzvrat traže novac… A traže ga i bez darova.

Ovih dana, uporedo sa povećanim brojem turista koji svakog ljeta pohodi glavni grad Bosne i Hercegovine tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, na ulicama su mnogi primijetili i poveći broj budističkih monaha ili ljudi koji se bar tako predstavljaju.

Obučeni su u karakteristične narandžaste odore, obrijane glave, građanima nude sitne “darove”, a zauzvrat traže novac… A traže ga i bez darova. Međutim, građani koji su bili izloženi ovakvim situacijama, zapitali su se i ko su ovi ljudi, otkud odjednom i u tolikom broju u bh. prijestolnici, i imaju li zaista veze sa budistima…?

Tako se prije nekoliko dana desio incident u centru Sarajeva, kada se budistički monah sukobio sa konobarom jer ga je pokušao udaljiti iz kafane, o čemu možete čitati OVDJE.

(VIDEO) Budistički monah nasrnuo na konobara u Sarajevu

A da se slične scene dešavaju i diljem Evrope, te da je ovaj trend široko rasprostranjen, svjedoči i priloženi video… Snimak je nastao prije godinu dana, a prikazuje sukob građanke Londona, Mary Jean Reimer, poznate i kao Yung Jing-Jing, inače hongkonške advokatice, agentice i glumice, sa navodnim budistom koji je prethodno “zaskočio” njenog sugrađanina, prenosi Depo.

Pogledajte i ne nasjedajte!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79