Ko u Bosni i Hercegovini krivotvori covid iskaznice?

Ovih dana u javnosti se pojavila informacija da se u Republici Hrvatskoj i nekim zemljama zapadne Evrope koriste krivotvorene covid iskaznice o vakcinisanju na kojima su lažirani potpisi i pečati Diane Mamić, direktorice Zavoda za javno zdravstvo Livanjskog kantona, i Bernardine Šarac, doktorice Doma zdravlja u Tomislavgradu.

Da je informacija istinita potvrdila je za Radio Tomislavgrad Diana Mamić, koja je kazala da je sve otkriveno prilikom provjere vjerodostojnosti jedne iskaznice o vakcinisanju koju je na e-mail Zavoda za javno zdravstvo Livanjskog kantona poslala mjerodavna Služba za izdavanje EU COVID potvrda iz Zagreba.

Skandal u BiH: “Pale” lažne COVID potvrde s krivotvorenim pečatima

Nakon toga na uvid su dobili još nekoliko iskaznica za koje se, nakon provjere u bazi podataka o vakcinisanim osobama, također ispostavilo da su krivotvorene.
PIXSELL

Uz moj pečat i potpis, i pečat i potpis dr. Šarac, krivotvoreni su i pečati Kantonalne bolnice Livno i tomislavgradskog Doma zdravlja. Ovo nas je zbilja neugodno iznenadilo i u prvom trenutku nismo mogli vjerovati da je istina. No, ljudi se svačim služe i očito u ovim slučajevima oni koji se nisu željeli vakcinisati, a o ovom pitanju redovno moraliziraju, učinili su nešto vrlo nepošteno i nemoralno – kazala je Mamić.

Potvrdila je da je o svemu odmah obavješten MUP Livanjskog kantona, kao i Granična policija Republike Hrvatske, na kojima je sada poduzimanje daljnjih koraka u cilju otkrivanja počinitelja ovih radnji koje imaju obilježje krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79