Kojim poznatim osobama su Srbi zabranili ulazak u državu?

Pjevačici Selmi Bajrami zabranjen je ulazak u Srbiju, ali ona nije jedina ličnost sa javne scene koja ne može da uđe u tu zemlju.

Na spisku zabranjenih su reperi Jala Brat i Buba Koreli, pjevačica Jadranka Barjakatarović, starleta Soraja Vučelić, pjevač Sadik Hasanović, a posljednja u nizu je Selma Bajrami.

Selma je juče zadržana na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju, saznao je Tanjug u bezbjednosnim strukturama. Kako se navodi, ona je zadržana na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” i odmah ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo.

Selmi Bajrami je ulazak zabranjen zbog pokazivanja dvoglavog orla na jednom od nastupa.

Bubinoj i Jalinoj zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je član obezbjeđenja koji je inače blizak reperima bacio sa bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. Ovaj događaj izazvao je i lavinu reakcija, a pokrenuta je i peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju, što se na kraju i dogodilo.

Crnogorskoj pjevačici Jadranki Barjaktarović je takođe zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na jednoj političkoj proslavi u Crnoj Gori jasno izmijenila tekst numere, te umjesto “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine”, pjevala “Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije”. Jadranka je nešto kasnije vraćena sa srpske granice, kada je iz Crne Gore krenula ka Beogradu, a odluka o zabrani ulaska u Srbiju stupila je na snagu odmah.

Starleti Soraji Vučelić je od 2018. godine zabranjen ulazak na teritoriju Republike Srbije, jer se njeno ime našlo na spisku osoba” bezbjednosno opasnih po zemlju”.

Njoj je zabranjen ulazak u skladu sa zakonom o strancima, na osnovu kog se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbjednosti Srbije i njenih građana.

Pjevač Sadik Hasanović iz Srebrenika takmičio se u Beogradu u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”. Sadik je u 14. sezoni takmičenja prošao sve do finala, a nakon takmičenja je otkriveno da je sa svojim ocem imao bend “Sateliti” i da su simpatizeri i veliki prijatelji sa Naserom Orićem.

Njemu je doživotno zabranjen ulazak u Srbiju.

Pjevaču Alenu Mukoviću je u aprilu 2022. godine izrečena mjera zabrane ulaska u Srbiju u trajanju od tri mjeseca, zbog toga što je, kako je on naveo, u zemlji boravio neprijavljen.

Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio je da je pjevačici Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama “ponosno pokazivala simbole “Velike Albanije””.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79