Kojović: Šmit ima vrlo dobre namjere prema BiH

Dodao je da od prvog trenutka kada je pričao sa visokim predstavnikom da ga je impresionirao kao čovjek, intelektualac i političar.

Završen je sastanak lidera parlamentarnih strana u zgradi OHR-a u Sarajevu o odlukama koje će nametnuti Visoki predstavnik u BiH povodom tehničkih izmjena Izbornog zakona. Nakon sastanka se obratio Predrag Kojović, koji je bio predstavnik Naše stranke na ovom sastanku.

– Ja sam pitao Visokog predstavnika, rekao je: Ja ću vas pustiti da se pokušate dogovoriti dok budem mislio da to ima smisla i da vi stvarno pokušavate. Na moje pitanje da li bi to došlo usred kampanje, ili bi još gore došlo u trenutku kada se prebroje izbori. Zamislite situaciju da opozicija uspije obezbjediti šest poslanika u svakom klubu naroda i da se onda par dana nakon toga broj pomjera na osam ili tako nešto – rekao je Kojović.

Dodao je da od prvog trenutka kada je pričao sa visokim predstavnikom da ga je impresionirao kao čovjek, intelektualac i političar.

– Ovo vikanje o kojem je govorio moj kolega Konaković mi je pokazalo da unutra živi jedan čovjek koji ima vrlo dobre namjere prema BiH. Mislim da je odluka koju je danas donio da ide samo sa tehničkim dijelom je vrlo mudra u ovom trenutku. Mi smo od početka prinuđeni da se dogovaramo sa ljudima koji se ne žele dogovarati – kazao je Kojović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79