Komandir policije emotivnim riječima oprostio se od nastradalog Smaje: “Velika tuga i bol za sve koji su ga poznavali”

Policijskoj stanici Doboj 2, jučer oko 15.10, prijavljeno je da je na brdu u zoni područja koje je minirano došlo do ove tragedije.

Smajo Zeničanin (48), sa područja Tešnja, poginuo je od eksplozije mine na brdu Becanj u šumi zvanoj Prisjeka kod Doboja.

Kako doznajemo Smajo Zeničanin, volio je šumu i branje gljiva, ali i svaki pošteni posao kojim bi obezvijedio egzistenciju svojoj porodici. Bio je maloljetni borac Armije Bosne i Hercegovine.

Od nesretnog Smaje oprostio se i komandir PS TEŠANJ MUP ZE-DO, Jusuf Katica zvani Juka koji je bio dugogodišnji prijatelj nastradalog muškarca piše Crna-Hronika.

“Dobri moj prijatelju Smajo, neka ti je vječni rahmet a porodici sabura! Plemenita i dobra duša, pošten i čestit insan,  posvećen svojoj porodici.

Maloljetni borac a onda borac kroz život. Samo on zna šta je sve morao i uradio da bi porodicu obezbjedio i svojoj djeci priuštio! Velika tuga i bol za sve koji su ga poznavali!!” – kratko se od nesretnog Smaje oprostio komandir policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Dragan Kos izjavio je da je završen uviđaj na lokaciji Becanj u mjesnoj zajednici Lukavica Rijeka u Doboju, te da je jedna osoba poginula od protivpješadijske rasprskavajuće odskočne mine – PROM-1.

Osoba je vjerovatno stradala prilikom otkopavanja nekih čaura, kada je aktiviralo minu. Osobe koje su bile sa njim nisu povrijeđene, kao što je prvo bilo prijavljeno, nego ih je detonacija odbacila, rekao je Kos.

” Izvukli smo tijelo iz minskog polja. Sutra će zajedno sa nama izaći i tim Centra za uklanjanje mina u BiH BHMAK i zajedno ćemo utvrditi o kojoj se tačno mini radi, a prema prvim saznanjima, riječ o mini PROM-1”, istakao je Kos,

Nesretnog Smaju ubila mina kod Doboja: “Prijatelji se opraštaju potresnim porukama”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79