Foto: Crna-Hronika
Kome smeta Zoran Galić zamjenik direktora SIPA-e?

Kome smeta Zoran Galić zamjenik direktora SIPA-e?


Nakon što je Zoran Galić zamjenik direktora SIPE otputovao u Republiku Hrvatsku radi tretmana bolesti sa kojom se bori više od 12 godina, pokrenuta je neviđena medijsko-pravosudna kampanja sa ciljem bespovratne Galićeve kompromitacije, saznaje Crna-Hronika.

Naime, u vješto plasniranoj priči koju su složili inspektori MUP-a RS-a, i u vidu podnesenog izvještaja o počinjenom krivičnom djelu zloupotrebe službenog položaja i primanja dara, protiv aktualnog Zamjenika direktora SIPE, dostavili Tužilaštvu BiH, Galiću je stavljeno na teret da je primio dar u vidu vozila marke VW tip Pasat vrijednog 14 000 KM kao protu uslugu za dostavljanje službenih informacija osobama iz krim miljea.

Kako Crna hronika m saznaje sporno vozilo Passat uopće nije u vlasništvu Zorana Galića.

Zoran Galić na legalan način prešao granicu i otišao u Hrvatsku

Član Galićeve porodice a ne Zoran Galić došao je u posjed predmetnog Passata zamjenom vlastitog vozila marke Audi A 3 Sportback, crvene boje putem auto kuće Celeritas u Imotskom.

Dakle priča o poklonjenom Passatu totalna je izmišljotina lako povjerljiva.

Ako je već tako, postavlja se pitanje kome i zašto bi Galić “dilao”službene informacije, kada primljenog poklona za koji ga optužuju u čitavoj priči očito nema, čega je svjesno i samo Tužilaštvo.

Crna-Hronika također saznaje da je i sama službena radnja (neuspješnog) privođenja u Posušju, realizirana na osnovu nevalidne naredbe Tužilaštva BiH, na što je upozorila i Galićeva advokatica tom prilikom.

Često se u djelu javnosti inzistira na donošenju potjernice za Galićem, što je pod ovim okolnostima apsulutno pravno nemoguće jer je činječni opis djela koji se Galiću stavlja na teret potpuno nevjerodostojon, čega je svjesno i samo Tužilaštvo BiH.

Uz to hapšenje pomoćnika komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milovića isti dan kad je i pretresena Galićeva kuća nema nikakve veze sa Galićevim predmetom, ali se nekom dovoljno zlobnom učinilo kao sjajna prilika dovesti sa uhapšenim Milovićem samog Zamjenika direktora SIPE Zorana Galića.

Crna-Hronika pratit će i ubuduće razvoj ove pravosudno-policijske afere koja će kad se otkriju razlozi njenog pokretanja, po svemu sudeći, uzdrmati sigurnosni sektor Bosne i Hercegovine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija