Komšić: Od Osmorke ne očekujem ništa, ja ću podnijeti apelaciju protiv Dodikovog Zakona

Foto: Patria/Arhiv

Član predsjedništva BiH Željko Komišić uoči sutrašnje sjednice NSRS na kojoj je predložen i zakon o nepokretnoj imovini u RS koji nije ništa drugo, nego redizajnirani zakon koji je Ustavni sud BiH ranije stavio van snage, najavio je svoje korake.

“Obzirom da nije kažnjen nego nagrađen za antiustavno djelovanje Dodik nastavlja sa podrivanjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Kada je riječ o imovini tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta RS.

Ukoliko ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnešena apelacija Ustavnom sudu. Dodik očito forsira i nada se tome da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom. Naravno, za ovakvo djelovanje odgovornost snose i stranci koji svojim ponašenjem ohrabruju antiustavno djelovanje Dodika i skupštine RS-a. Od Osmorke, koja tvrdi da se Dodik promijenio ne očekujem da poduzmu bilo šta”, kazao je Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79