Komšić poručio Krišto: Presude iz Haga govore za kakvu BiH se HDZ borio

Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a i kandidatkinja stranaka HNS-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, očito još nije stigla pročitati prvu rečenicu člana 1. Ustava Bosne i Hercegovine, poručio je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, reagirajući nakon što je Krišto nazvala Bosnu i Hercegovinu “državnom zajednicom”.

Borjana Krišto nazvala BiH državnom zajednicom

– Bosna i Hercegovina nije nikakva “državna zajednica”. Gospođa Krišto očito još uvijek nije stigla pročitati prvu rečenicu Člana 1. Ustava Bosne i Hercegovine koji kaže:

Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama – podsjetio ju je Komšić.

Dodao je da, što se tiče toga za kakvu BiH se HDZ borio, tu je stvar jasna, te da je “ta borba je opisana u presudama međunarodnih sudova”.

Krišto je danas u svom govoru u Jajcu BiH je nazvala “državnom zajednicom” te poručila da to nije država za koju su se borili “hrvatski borci”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79