Komšić sa Zelenskim: Ovdje smo da pokažemo da je veći dio BiH uz Ukrajinu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Klix.ba je komentirao posjetu Ukrajini i svoj današnji susret sa liderom te države Volodimirom Zelenskim.
Komšić u Ukrajini boravi zajedno sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem.

“Mislim da je jako dobro što smo i Bećirović i ja danas ovdje, što smo se susreli s predsjednikom Zelenskim. Imamo toliko nekih dodirnih, iskustvenih tačaka kada je riječ o borbi naroda za slobodu i za svoju zemlju”, kazao je Komšić.

Dodao je da smo, ono s čim se danas suočava Ukrajina, mi manje-više prošli prije nekih 25 ili 30 godina, “naravno Ukrajina u većoj mjeri jer je njih napala veća sila nego nas”.

“Ali kada govorimo o razaranjima i, što je najgore, o gubicima ljudskih života, mislim da možemo zaista, ne više sa simpatijom nego sa razumijevanjem, govoriti o situaciji u kojoj se nalazi Ukrajina danas i u kojoj se nalazila BiH”, naglasio je Komšić.Važno, dodao je, također što su Bećirović i on ovdje da pokažu da veći dio Bosne i Hercegovine stoji uz sve ono za šta se danas bore Ukrajinci.

“Oni pored toga što se bore za svoju zemlju, bore se i za neke univerzalne civilizacijske vrijednosti do kojih je i nama stalo”, naveo je.

Prema njegovim riječima, razgovor sa predsjednikom Zelenskim je bio dobar i ugodan, te vrlo opušten što je neuobičajeno za takve razgovore.

“Poslije toga smo učestvovali u radu Krimske platforme gdje smo imali svako svoje izlaganje. Sve u svemu, mislim da možemo biti zadovoljni svime što se do sada dešavalo kada je riječ o našoj posjeti. Naravno predstoji još aktivnosti ali ne bih unaprijed o njima”, zaključio je Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79