Komšić se sastao sa predsjednikom Južne Koreje

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku sa predsjednikom Južne Koreje Yoon Suk Yeolom.

Bilateralni sastanak između predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Južne Koreje ujedno je i prvi sastanak zvaničnika dvaju zemalja na najvišem nivou.

Tokom sastanka razgovarano je o odnosima između dvije države.

Predsjednik Južne Koreje Yoon Suk Yeol istakao je naročito zadovoljstvo održavanjem sastanka, kojeg je nazvao historijskim. Yoon Suk Yeol je tokom sastanka saopćio da Južna Koreja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu.

Predsjednik Južne Koreje zatražio je podršku Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u drugom krugu, a u vezi sa organizacijom Expo 2030.

Yoon Suk Yeol je poručio da će Južna Koreja nastaviti sa različitim projektima od praktične koristi koje provodi u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao odlične političke odnose između Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, naglasivši da postoji prostor za unaprijeđenjem ekonomske saradnje, te saradnje u oblasti edukacije, kulture i sporta.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini predsjednika Južne Koreje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79