Komšića brine naoružavanje Srbije

Na panelu u okviru Diplomatskog foruma u Antaliji govorili su članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović, Željka Cvijanović i Željko Komšić.

Komšić je kazao da duboko vjeruje da bi BiH trebala imati prijatelje širom svijeta.

“Svako ko želi biti iskreni prijatelj, nema razloga da i mi ne budemo prijatelji s njima. Mi pripadamo Evropi, evropskom kontinentu i logično je da mi budemo u porodici evropske nacije, a to znači EU i NATO”, kazao je.

Na pitanje šta će dalje uraditi predsjednik Rusije Vladimir Putin, kazao je:

“Ne znam, zaista ne znam. Postoji dosta različitih informacija da je riječ o pritisku na zemlje Baltika, zemlje Skandinavije, Moldaviju… Pratićemo sve što se dešava, ali prema onome što vidim, Rusija je još uvijek fokusirana na Ukrajinu. Mislim ipak da je to pitanje potrebno uputiti prema ministru Lavrovu”, kazao je.

Kaže da ga zabrinjava što se zemlje u regionu naoružavaju.

“Uvijek morate biti oprezni, jer koga jednom zmija ujede on se boji i guštera. Zemlje u regiji se naoružavaju. Srbija troši veliki novac na naoružanje, kao i Hrvatska, ali Hrvatska je članica NATO-a. Ono što ja znam iz ličnog iskustva jeste da niko ne kupuje oružje osim ako ga ne želi iskoristiti. Naravno da se zapitate šta se događa i zašto će im toliko oružje, za šta se spremaju… Mi u Bosni i Hercegovini, barem generacija kojoj ja pripadam, smo vrlo oprezni i osjetljivi oko toga”, kazao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79