Konaković: Dogovorena je vlast sa HDZ-om. Nermin Nikšić je dobar premijer FBiH

Konaković: Dogovorena je vlast sa HDZ-om. Nermin Nikšić je dobar premijer FBiH


Prije nego što je SDP održao sastanak sa opozicijom iz bh. entiteta Republika Srpska, “osmorka” je održala sastanak u centrali SDP-a i to uoči sutrašnjeg potpisivanja koalicionog sporazuma sa HDZ-om BiH.

Sastanku su prisustvovali Edin Forto, lider Naše stranke, Damir Marjanović iz stranke Nove generacije, Elmedin Konaković kao predsjednik Naroda i pravde, Elzina Pirić iz PDA te Fuad Kasumović kao šef BH inicijative pod njegovim imenom i prezimenom.

Elmedin Konaković je nakon sastanka govorio o mogućnosti da prvi čovjek SDP-a BiH Nermin Nikšić ponovo postane premijer Federacije BiH.

“Nermin Nikšić je vrlo dobar premijer FBIH, moj kolega s kojim imam odlične odnose i ako to bude pozicija SDP-a o tome će odlučiti organi te stranke. Nikada se oko toga nismo usaglasili da bi sada ja vama dao ekskluzivnu informaciju”, kazao je Konaković.

Konaković je rekao da je moguće formirati vlast bez SNSD-a i HDZ na nivou BiH ali to ne bi bilo tehnički moguće kroz Domove naroda.

Najavio je kako se sutra potpisuje koalicioni sporazum Osmorke i HDZ-a.

“Vodili smo računa o svim detaljima. Uspjeli smo sačuvati integritet cijelog procesa bez obzira na napade medijske i stranačke. Sutra u 11 sati potpisujemo taj dokument kao što smo najavili i donosimo okvir za njegovo daljne djelovanje. Dakle, to su smjernice političkog djelovanja koja će činiti vlast za sada na Federalnom i vrlo vjerovatno na državnom nivou”, kazao je Konaković.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija