Konaković: Evo zašto te gazijo Nezim Halilovic Muderris neću poslušati a cijenim te mnogo!

Jedan od lidera Bošnjaka u Bosni i Hercegovini, nekada premijer Kantona Sarajevo, a sada predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković, još jednom se na društvenim mrežama obratio Muderisu Nezimu Haliloviću.

,,Evo zašto te gazijo Nezim Halilovic Muderris neću poslušati a cijenim te mnogo!

Naše slike, kao što sam ti već napisao, nisu iste.

Mi ne vidimo ista rješenja. Ja sam se uvjerio, pipnuo rukom, vidio svojim očima, kako se naša zajednica urušava korupcijom i kriminalom.

Vidio sam kako to rade ljudi iz tvoje i moje stranke, sad je samo tvoja. Otimaju tendere, kradu vodu, ne plaćaju odvoz smeća, zapošljavaju nemilice, kupuju kioske za 250 hiljada maraka.

Urušavaju nam zajednicu i čine nas plijenom, a onda sam te iste vidio u prvim redovima na svim skupovima, tik do tebe. Nisu to izmišljene afere kako kažeš, ja o tome svjedočim, i pred dragim Bogom ću. Tvojoj bi stranci pomoglo da zbog toga na njih vikneš i kažeš da se tako ne smije, da se mi za to nismo borili.

Tvojoj bi stranci pomoglo da im pustiš snimak “Asim” i da ih sve za uši izvučeš zbog onog što je cijela država čula, da ih naružiš zbog svega što vidimo na suđenju u aferi Respirator, da pregledaš papire iz propale revizije presude protiv Srbije. Meni je gazijo bio zadnji znak da nešto ne valja kad mi je predsjednik stranke poslao poruku da narod ne može biti važniji od stranke.

Meni je narod mnogo važniji, i od tvoje i od moje stranke.

Znaš li da je Vlada KS koju vodi Trojka napravila najviše stanova za borce u jednoj godini Znaš li da izdvaja novca za borce više nego ikad? Znaš li da je finansiranje vjerskih zajednica rekordno?

Islamska zajednica za različite projekte dobije novca više nego je ikad dobila.

Znaš li da je finansiranje odbrana nepravedno optuženih komandanata i vojnika Armije RBiH rekordno? Znaš li da je lahko razbijena laž da je Forto borce nazvao seljacima, tu laž su plasirali mediji bliski Sda? A znaš brate da musliman ne smije lagat’, naruži ih.

Poslaću ti privatno tekstove da se u to uvjeriš, nije borce nazvao seljacima, seljacima je nazvao one koji su nam u šeher doveli Pink i Cecu.

Na TVSA opozicija ima prostora više nego je ijedna opozicija ikad imala. Ukucaj imena zastupnika Sda u pretraživač, pogledaj i poslušaj koliko na toj istoj TVSA kritikuju vlast.

Vaš problem brate leži u činjenici da su direktori, ministri, i veliki broj zastupnika danas iz moje, a nisu iz tvoje stranke. Kad se govori o privredi, sportu, borcima, obrazovanju, socijali, komunali, policiji, moraju zvati moje, a ne tvoje, jer su moji sad na pozicijama. Ima nas baš puno. Tako je narod odlučio. Mene si napao prvi put kad sam amandmanom zaustavio pljačku privrede cijenom struje.

Pitala me TVSA kako sam uspio zajedno sa Anerom iz Sdp-a zaustaviti tajkunsku pljačku privrede, poskupljenje od 300 %.

Tebi je zasmetalo pa si kritikovao što baš mene pitaju. Poslaću ti i tekstove u kojim tvoj predsjednik poziva Našu stranku i Sdp u koaliciju, rekao je da mu je pružena ruka njima utrnula, od silnog čekanja rukovanja. Ima li brate neki propis da jedan musliman može nešto, a drugi ne može?

Ta se koalicija kod vas zvala strateška, a našu sa istim ljudima zovete izdajnička.

O tome kako je rukovodstvo tvoje stranke trgovalo državom i ministarstvima pitaj aktivne članove rukovodstva. Kako su i zašto umjesto dogovorenih ministarstava uzeli druga, za SBB i DF, a sve kako bi srušili Vladu KS. Neću te gazijo poslušati jer mislim da tvoje srce ne dozvoljava razumu da jasno vidi slike. Neću te poslušati jer ja kad svoju inventuru pravim, kad zbrajam šta sam uradio, težim zadovoljstvu Gospodara, a ne ljudi.

Muderris: Neprimjereno je što je g. Konaković više kritikovao g. Bakira Izetbegovića i SDA, nego Dodika i Čovića

I da te brate za kraj nešto upitam, o medijima.

Znaš li da nikad nisam gostovao u medijima Islamske zajednice? ( Ne računam jedno plaćeno gostovanje u kampanji 2018)

Na radio BiR i televiziji Islamske zajednice, ni ja NITI BILO KO DRUGI iz Naroda i pravde nikad nismo pozvani. Ni po jednoj temi. Kakav ti je stav po tom pitanju brate kad se već medijima bavimo?

Islamska zajednica koja je rekordno finansirana od ove vlasti.

Finansirana jer mi cijenimo njen značaj, a ne ophođenje pojedinaca iz zajednice prema nama. I to se neće mijenjati. Za svoju domovinu smo spremni živote dati, a društvo razoreno korupcijom i nepravdom teško će domovinu odbraniti od neprijatelja.

Ako se nekad vidimo, pokazaću ti i poruke jednog mladog momka, sina šehida, stručnog i sposobnog. Konkurisao 11 puta za posao u školu koja nosi ime po njegovom rahmetli ocu, 11 puta bio četvrti na listi. Četvrti jer kad je među prva tri automatski je primljen. Sistem ga godinama maltretirao, držao ispod crte. Sin heroja. Više ne maltretira, na regularnim konkursima prošao i zaposlio se.

Jer tako je pravedno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79