Konaković: Podnio sam krivične prijave protiv Skake i Hadžibajrića

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković obratio se javnosti putem svog Facebook profila i kazao da je podnio krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake i Ibrahima Hadžibajrića.

– Jako je važno da naša javnost zna s kakvom se kriminalnom hobotnicom i dalje borimo. U popodnenvnim satima lično sam podnio krivičnu prijavu protiv aktuelnog gradonačelnika Abdulaha Skake i načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića – kazao je.

Nezapamćen pritisak se vršio na vijećnike koji su trebali glasati za gradonačelnika, dodaje, na identičan scenario “Asim”.

“Četvorka” pala na prvom koraku: Da li je upitan izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika?

– Ovog puta na čelu ovog procesa su druga dva aktera, Skaka uobičajeno i, moram reći, Ibrahim Hadžibajrić iznenađujuće. Ovoga puta to neće proći isto – kazao je Konaković.

Kazao je da će su vijećnici na koje je vršen pritisak spremni sve to reći u Tužilaštvu ali i u javnosti kada za to bude vrijeme.

– Direktno će u Tužilaštvu govoriti o pritiscima, ponudama da se podrži Srđan Srdić. Nećemo gledati isti scenario. Ono što je veliki paradoks jeste da je ova većina za predsjedavajućeg predložila Srdića kojeg je NiP isključio zbog krađe glasova. Greška je moja, jer se našao na listi. On mi je lično priznao da ima dug prema Skaki jer je zaposlen u JP Sarajevo – naveo.

Osvrnuo se i na problematiziranje imenovanje Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

– On je jedan od tri Bošnjaka koje NiP ima u strukturi GV. Po dogovoru predsjedavajući treba da bude Bošnjak. On je magistar, školovan je i u SAD, bio reprezentativac BiH u mlađim selekcija i sin je dobitnika Zlatne policijske značke i Zlatnog liljana. Onog trena kad je predložen na listu, Kemal Ademović se povukao s lista i ne obnaša niti jednu funkciju i tako šalje poruku da nismo isti – naveo je lider NiP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79