Konaković prozvao SDA i Izetbegovića: Ovo je obračun NiP-a i SDA, rahmetli Aliju ne svojatajte

Konaković prozvao SDA i Izetbegovića: Ovo je obračun NiP-a i SDA, rahmetli Aliju ne svojatajte


Elmedin Dino Konaković, predsjednik Naroda i Pravde i nositelj liste za Parlament FBiH, sinoć je na skupu ove strane u Hrasnici govorio o predstavnicima stranke, državi, korupciji, ali je govorio i o svojoj bivšoj stranci SDA.

Konaković je započeo svoj govor o Stranci demokratke akcije, za koju kaže da su ovi izbori, izbori između SDA i NiP-a.

“Ovo je kampanja u koju Narod i Pravda ulazi kao favorit, posebno u Kantonu Sarajevo, u kojem, nemam sumnje, ćemo biti uvjerljivi pobjednici izbora… U Kantonu Sarajevo je ovo obračun nas i SDA i nek se niko ne ljuti to nije nikakva tajna. Oni su pokazali ono što najbolje imaju, a to je prezime. Izetbegović je prezime našeg rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i našeg vrhovnog komadanta kojeg mi iskreno volimo, a sakrili su ono što ne valja – ime Bakir i logo SDA. Lik i djelo Alije Izetbegovića je svima nama urezano u srcima i nema niko pravo svojatati ime tog velikana u samo jedan politički koncept. Uporedite šta je Alija govorio sa govorima ovih danas što na plakatima stoje iza njegovog prezimena”, poručio je Konaković.

„U jako kratkom periodu pokazali smo da je moguće drukčije. Mi taj primjer navodimo gdje god dođemo, jer ljudi počinju vjerovati da je promjena moguća jer kad je srušen na Ilidži jedan takav naopak sistem moguće je svugdje“, kazao je Konaković uz poruku da je Narod i Pravda ponudila konkretan rezultat, rad, mjerljive efekte, projekte i vrlo precizne i jasne planove.

„Ponudili smo ono što u BiH nije ponudio niko, jednu armiju mladih ljudi. Mladi, pametni, obrazovani, sa jasnom porukom i vizijom. Naši rezultati su ono sa čime idemo među ljude, naši projekti su ono što najavljujemo. To su dva različita koncepta, dva različita svijeta. Prvi sije strahove, najavljuje konflikte, političke zaplete i traži povjerenje da nas zaštiti. A mi smo malo analizirali kako su nas štitili dosad – ovo je prva zemlja na svijetu po odlasku mladih, po korupciji, po smrtnosti u koroni smo treći u svijetu, a oni nam poručuju da je sigurno…“, dodao je Konaković.

Nermin Muzur poručio Mahiru Deviću koji ih želi “udušiti”: Nemojte nam prijetiti, jer vas uvijek nagrdimo, tri puta smo bolji



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija