Konaković: Zagovaramo hrabre odluke, ubrzan ulazak u EU i NATO apsolutni je prioritet.

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, na svom profilu na Facebooku komentirao je aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini, ali i svijetu, s naglaskom na rusku agresiju na Ukrajinu.

“Sad kad cijeli svijet potpuno shvata situaciju u BiH, kad je jasno koliko nam je štete nanijela proruska politika Milorada Dodika, ulažemo maksimum napora u razgovorima sa prijateljima iz međunarodne zajednice da našu domovinu vratimo na pravi kolosijek.

Ubrzan ulazak u EU i NATO apsolutni je prioritet. Danas to jasno vide i velike svjetske sile, osjetimo podršku u svakom razgovoru. BiH je ponovo u fokusu kojeg zaslužuje.

Druga važna tema jeste ekonomija naše zemlje. Poskupljenja, inflacija, ekonomska stagnacija, privreda i poljoprivreda. Predstavnici Narod i Pravda na svim nivoima vlasti, zajedno sa kolegama iz “ Trojke” shvataju trenutno stanje, nude rješenja, zagovaraju donošenje važnih i hrabrih odluka.

Tamo gdje smo vlast vidjeće se prepoznatljiv rukopis naših odluka, a tamo gdje smo opozicija činimo sve da se pritiskom natjera vlast na djelovanje. Nismo naravno zaboravili borbu protiv pošasti koja razara naše društvo.

Prevare, lopovluci, korupcija, falsificiranja javnih isprava i ostali marifetluci ne prolaze nezapaženo zbog našeg fokusa na gore navedene probleme. Sa falsifikatorima i varalicama ćemo se adekvatno obračunati.

Neće ih sigurno spasiti svjetska kriza izazvana agresijom na Ukrajinu. Pravda možda jeste spora, ali je sigurno dostižna”, objavio je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79