Konjičanin pred policijom bacio dva paketića speeda u rijeku

Patrola policije PU Konjic je oko 14 sati u ulici Željeznička u Konjicu, temeljem ranije prikupljenih saznanja, izvršila pregled K.D. (48) iz Konjica koji je tom prilikom u rijeku Trešanicu odbacio dva pakiranja bijele praškaste tvari.

Policajci su u rijeci pronašli odbačene kesice te utvrdili da se u njima nalazi speed.

Nakon toga K. D. je iz stana dobrovoljno predao policije dva veća pakiranja, oko 50 grama, bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na speed, granitnu ploču sa tragovima bijele praškaste tvari, kao i digitalnu vagu za precizno vaganje.

K.D. je uhapšen i nad njim je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat tužilac.

Dan poslije, oko 19 sati, patrola policije PU Konjic je u ulici Zuke Džumhura izvršila kontrolu vozila Škoda Octavia kojim je upravljao P.A. (24), dok su se kao suvozači u vozilu još nalazili Dž. M.(27) i V.V.(26) iz Konjica. Pregledom vozila ispod sjedišta suvozača je pronađen jedan pvc smotuljak sa bijelom praškastom tvari za koju je osoba Dž. M. izjavila da se radi o kokainu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79