Kontrolisali 396 vozača, kod 65 utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu

Tokom navedene akcije osam osoba je lišeno slobode zbog alkoholiziranosti

U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Doboj je 12/13., 13/14. i 14/15. mart provela regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na otkrivanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije ukupno je kontrolirano 396 učesnika u saobraćaju, prilikom čega je kod 65 osoba utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok su četiri osobe sakcionirane zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih lijekova.

Tokom navedene akcije osam osoba je lišeno slobode zbog alkoholiziranosti, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Za ostale učinjene prekršaje iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH izdato je 129 prekršajnih naloga.

Iz MUP-a RS apeliraju na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama, te da nikada ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79