Koronavirus ušao i u Općinu Stari Grad: Zaražen uposlenik Civilne zaštite

Današnja sjednica Općinskog vijeća Stari Grad je prekinuta. Kako je nam je rekao dopredsjedavajući Vedran Dodik povod prekidanja sjednice jeste što je uposlenik službe Civilne zaštite Općine Stari Grad pozitivan na koronavirus i niko o tome nije obaviješten.

– Uz to su načelnik Ibrahim Hadžibajrić ujedno i komadant štaba CZ, sekretar organa uprave Alma Destanović i v.d. načelnica štaba CZ znali već nekoliko dana, a o tome nisu obavijestili ostale uposlenike Općine. Tokom jučerašnjeg dana, glasine o zaraženom kolegi su se pročule među uposlenima, ali niko nije obzanaio istinu, a pogotovo nije naređeno testiranje uposlenika niti obustava rada u Općini – rekao je Dodik.

Na početku danas zakazane sjednice Općinskog vijeća, na zahtjev Sanela Dragolovčanina, zamjenika predsjedavajućeg OV, šefica službe CZ – v.d. načelnica je potvrdila da je uposlenik zaražen koronavirusom, prenosi Avaz.

Vedran Dodik

Odmah je zatražen prekid sjednice. Predsjedavajući OV Samir Muhić, od kojeg su također krili istinu o pojavi koronavirusa u Općini, sjednicu prekinuo.

– Ovakvim neodgovornim ponašanjem staba CZ, načelnika i sekretara državne službe ugrozeno je zdravije i životi uposlenih u općini i vijećnika, ali i građana koji svakodnevno dolaze u zgradu općine. Zahtjevamo hitno postupanje nadležnih. Imamo informaciju da još nekoliko uposlenika ima simptome – Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79