Kreativni pokušaji krijumčarenja u autobusu na liniji Turska – BiH

Kreativni pokušaji krijumčarenja čaja za mršavljenje preko granica stvorili su izazov za carinske službe. Uprava carina Srbije suočila se s više slučajeva pokušaja šverca tih proizvoda preko graničnih prelaza, razotkrivajući raznovrsne metode krijumčarenja.

Prema informacijama iz Uprave carina Srbije, u samo nekoliko dana, carinski službenici su oduzeli više od 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini. Prvi pokušaj krijumčarenja čaja zabilježen je 11. augusta kada su carinici otkrili 202 kutije čaja koje nije prijavila putnica u prtljažniku autobusa koji se vraćao iz Turske.

Još jedan slučaj se dogodio na graničnom prelazu Gradina, gdje je carinska inspekcija pronašla 50 kutija čaja za mršavljenje “Trex Tea” i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini ”Sipraktin”, ukupne vrijednosti veće od 150.000 dinara. Interesantno je da je jedan od vozača autobusa prijavljen kao vlasnik sporne robe.

Uprkos tvrdnjama 30 putnika i tri vozača da nose samo lične stvari, detaljni pregled autobusa je otkrio tri velike kese ispunjene čajevima za mršavljenje i sirupima za dobijanje na težini, skrivene ispod sjedišta, u prtljažniku i čak u toaletu autobusa.

Ova posljednja serija pokušaja šverca pridružuje se nizu sličnih incidenata, uključujući otkrivanje tona neprijavljene robe u kamionu koji je također dolazio iz Turske.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79