“Krenuli su da bježe, uletio je stampedo”: Ispovijest radnika firme u kojoj su se djeca sakrila nakon masovne pucnjave u školi

 

Djeca koja su u panici bježala nakon masovne pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu sklonište su pronašla u prostorijama jedne firme koja se nalazi iza škole.

Oni su odmah sklonili djecu i pokušali da ih smire, koliko god je to bilo moguće u tom trenutku.

 

Jedan od radnika obližnje firme je prepričao horor koji se dogodio te srijede u beogradskom naselju Vračar.

– Krenuli su da bježe, uletio je stampedo, mi smo im rekli da uđu kod nas, koleginica je psiholog, rekao sam da ih smiri koliko može. Kod nas su bile i dvije učiteljice i oko pedesetak djece, koji su se sklonili oko naše firme – prepričava Goran, radnik firme koji se u kobnom trenutku našao za mališane.

Kako on priča jedna od učiteljica je bila skroz blijeda i u šoku, a ubrzo se odmah uputila nazad ka školi.

– Jedna učiteljica je preblijedela, odmah se vratila ka školi, da uzme svu djecu, to su mala djeca, do četvrtog razreda – priča Goran.

Kako priča, jedno dijete je preplašeno plakalo i ispričalo šta se desilo. On je kroz plač ispričao kako je jedan đak uletio i krenuo da puca.

Podsjetimo, dječak ubica K. K. (13) je tog 3. maja ušao u školu na Vračaru, sa očevim pištoljem, a prvo je upucao čuvara škole, zatim dežurne učenike, pa se uputio u kabinet istorije.

Tamo je ranio nastavnicu, a onda je počeo da puca u vršnjake. U ovoj nezapamćenoj tragediji ubijeno je sedam djevojčica, jedan dječak, kao i čuvar škole Dragan Vlahović. Ranjeno je šestoro djece, kao i nastavnica istorije.

Kako su saopštili zvaničnici MUP, učenik sedmog razreda je imao detaljan plan koji je pripremio unaprijed, kao i spisak vršnjaka koji su mu bili prioritetne mete.

Nakon što su ga policijski službenici odveli, on nije pokazao ni trunku kajanja, piše Blic.

Djeca, kao i čuvar škole, koji su ubijeni u masovnoj pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” sahranjeni su na beogradskim grobljima, a od njih su se oprostile stotine ožalošćenih ljudi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79