Kresojević: Bojim se da će građani Banjaluke biti žrtva skupštinske većine

Nažalost bojim se da će građani Banjaluke biti ti koji su žrtva zaista neodgovornog ponašanja skupštinske većine kazao je za BHRT Bojan Kresojević gradski menadžer Grada Banjaluke. Kazao je to govoreći u neusvajanju rebalansa budžeta kojim je , kako on kaže blokirano dosta primanja i isplata sa gradskog računa.

“To govorim zato što smo mi još 1. juna predložili rebalnas budžeta skupštini grada. Da je Vlada Republike Srpske usvojila dva rebalnsa budžeta i budžet za narednu godinu, a da oni naše prijedloge koje szu dobijalu uvijek su odbijali. I to u godini kada imamo imamo inflaciju od 15 do 20 posto i kada svi prihodi , a još više rashodi, imaju tendenciju za povećanje. To znači da je jako teško da se izmire sve obaveze, odnosno to je nemoguće. I sada imate primaoce socijalnih davanja koji ne mogu dobiti ono što zaslužuju i za koje imaju rješenje. Zaposleni u centru za socijelani rad nisu dobili ni novembarsku platu, a kamoli decembarsku jer se čeka taj rebalnas budžeta, a mi smo obezbijedili sredstva, odnosno predložili. Ali Skupština grada svaki put traži razlog zašto to da ne usvoji.”

Istakao je kako je sjednica gradske skupštine 29. decembra, ali iako usvoje rebalans imaju samo jedan dan da isplate sva potraživanje te je to nemoguće.

“Kazali su da će 29.12. zasjedati ponovo o rebalanu budžeta i ako usvoje mi ćemo imati samo jedan dan da realizujemo rebalans budžeta i to nije dovoljno. Uzmu sebi deset dana da pripremaju amandmane kako da izmjene malo rebalans a nama jedan dan ostave. Znači paniramo godinu 364 dana a jedan dan za realizaciju. To je van svake pameti, to je dokaz da je djelovanje usmjereno kako da opstruišu gradsku upravu i da se ništa ne desi u interesu građana Banjaluke.”

Mi se sa tim problemima suočavamo tokom cijele godine, naglasio je Kresojević.

“Mi smo spremni uvijek naći rješenje. Bilo kakva destrukcija rezultovala je time da mi građanima kažemo jasno ko je kriv za to. Ovo što je rađeno sve je da se oslabi gradska uprava Banjaluke.”

Mi od Banjaluke trebamo napraviti grad koji ima dušu i koji je interesantan za posjetioce.

“Imamo veliki potencijal za razvoj turizma ali je za to potrebno nekoliko godina istinske posvećenosti, ali nije od strane posvećenosti SNSD-a. isto su bilo protiv vidikovca i sl. Za obnovu Kastela, šetalište, nove saobraćajnice i vodove trebaju njihove ruke u skupštini. Uradićemo i bez njih ali ćemo vršiti pritisak na skupšptinu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79