Kriminalac Eldin Matulović “napuckao” pitbula na muškarca, a zatim ga pretukao

Sarajevska policija jučer je lišila slobode Eldina Matulovića i još dvojicu njegovih prijatelja zbog napada na muškarca u centru Sarajeva.

– Dana 16.01.2022.godine policijski službenici Druge PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 173. KZ F BiH (laka tjelesna povreda), člana 327. KZ F BiH (nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja) i člana 362. KZ F BiH (nasilničko ponašanje), izvršena na štetu K.S. iz Sarajeva, i lišili slobode lica: E.M. rođen 1993.godine i K.R. rođen 1997.godine i A.L. rođen 1993.godine, svi iz Sarajeva- navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Eldin Matulović prilikom ranijeg lišenja slobode

Kako se nezvanično saznaje, poznati kriminalac s Koševskog Brda Eldin Matulović “napuckao” je pitbula na K. S., a potom su ga sva trojica pretukla, piše Avaz.

Napadnuti je srećom zadobio lakše povrede, a policija je vrlo brzo lišila slobode nasilnike. O svemu je obaviješten tužilac, a trojica slobode lišenih su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Eldin Matulović je prije nekoliko godina u ulici Zuke Džumhura slomio lobanju 16-godišnjaku. Također je privođen nakon što je provalio u atelje poznatog akademskog slikara Seada Čerkeza na Koševskom Brdu, odakle je ukrao novac i 23 umjetničke slike.

Privođen je i u akciji “Panorama” zbog krađa vozila i iznuda, a prije četiri godine je hapšen jer je brata Marka izbo nožem. Njihov treći brat Kristijan Matulović također je od ranije poznat policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79