Krivokapić: Ako povučemo priznanje Kosova, pašće Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je za dio stanovništva te zemlje pitanje Kosova emotivno i da smatraju da je to neotuđivi dio Srbije. Također je dodao da ako bi njegova vlada donijela odluku o povlačenju priznanja Kosova traja bi samo do sljedećeg skupštinskog zasjedanja.

“Taj dio našeg naroda će to misliti ma kakav na kraju bude dogovor Beograda i Prištine. Da sam bio predsjednik Vlade Crne Gore u situaciji kada Crna Gora još nije priznala Kosovo, nikada ne bih dao saglasnost da se to desi. Ali, sve je završeno prije mog dolaska u vladu i prije ove vlade”, navodi Krivokapić u intervjuu za Blic.

Kaže i da kada bi donijeli sada odluku da se priznavanje nezavisnosti Kosova povuče, Vlada bi pala na prvom sljedećem skupštinskom zasjedanju.

“DPS bi uradio sve da ponovo formira vladu i ponovo donese istu odluku za Kosovo. Sve drugo je imaginacija bazirana na željama”, kaže Krivokapić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79